Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

ANΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Ο ΜΟΝΑΧΟΥ


ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΟΝΑΧΟΥ ΑΠΟ 14 Οκτωβρίου 2012

Είναι κοινή διαπίστωση ότι το ΠΑΣΟΚ περνάει σήμερα την μεγαλύτερη πολιτική αλλά και οργανωτική κρίση του.

Οφείλουμε  να ομολογήσουμε, ότι σήμερα ο σχεδιασμός δεν είναι αποτελεσματικός, με αποτέλεσμα να μην διαφαίνεται κάποια διέξοδος.

Δική μας άποψη, των μελών και φίλων που συμμετείχαν στην ανοιχτή Γενική Συνέλευση στις 14.10.2012, είναι ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι αναζητούμε το ,,ιδιαίτερο,, και χάνουμε πολύτιμο χρόνο, ενώ ίσως, να πρέπει να ακολουθήσουμε το απλό και το αυτονόητο.

Η πρότασή μας

Παραβλέποντας τις οργανωτικές και διαδικαστικές αδυναμίες του τελευταίου  χρονικού διαστήματος επαναφέρουμε τη μόνη, κατά την άποψή μας, ρεαλιστική και καταστατικά κατοχυρωμένη πρόταση.

1.       Σύγκλιση συνεδρίασης ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  (δεν μπορεί να αποτελεί σοβαρό επιχείρημα ότι δεν γνωρίζουμε τα μέλη που έχουν πάει σε άλλους πολιτικούς χώρους)

2.       Προκήρυξη εκλογών στις Τοπικές Οργανώσεις και εκλογή συνέδρων. Στις τοπικές οργανώσεις που δεν λειτουργούν τα όργανα, να αναλαμβάνουν κλιμάκια του Εθνικού Συμβουλίου ώστε να διεξαχθούν οι εκλογές.

3.       Συνέδριο να οριστεί ως τέλη Νοεμβρίου -αρχές Δεκεμβρίου, το αργότερο. Το Συνέδριο πρέπει να είναι πολιτικών, οργανωτικών και ιδεολογικών αποφάσεων.  Δεν μας ενδιαφέρει να είναι συνέδριο με 6.000 συνέδρους, αλλά θα πρέπει να είναι συνέδριο ουσίας στο οποίο θα εκπροσωπηθούν όλες οι δυνάμεις της κοινωνίας που σήμερα πιστεύουν ακόμη στο ΠΑΣΟΚ.

Αν εξακολουθήσει η σημερινή κατάσταση, αποκορύφωμά της οποίας είναι αυτό που βιώνουμε στον απόδημο, όπου κυριαρχεί η απόλυτη απραξία και η σταδιακή διάλυση, με τις οργανώσεις να αναρωτιούνται αν υπάρχει καν η βούληση να γίνει μια προσπάθεια ανασύστασης, τότε σύντομα δεν θα υπάρχει ούτε η ελάχιστη βάση στην οποία θα μπορούμε να απευθυνθούμε και στην οποία φυσικά ανήκουμε κι εμείς.

Παράλληλα με τις συγκεκριμένες διαδικασίες, θα πρέπει να σταματήσουν κάθε λογής προσωπικές κινήσεις στελεχών μας, που θεωρούν το ΠΑΣΟΚ και τα μέλη του ,,διαπραγματεύσιμα,, και που ετοιμάζουν κινήσεις δημιουργίας άλλων κομμάτων ή σχηματισμών.

Η Γραμματέας

Νικολέτα Τσιγάλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ