Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Την θυμάσαι αυτή την εικόνα; ...

Ήταν τότε που δεν σε απασχολούσε η «αντικειμενικότητα» και η «δεοντολογία» των δημοσιογράφων. Δεν έχει πολλά χρόνια πίσω η ιστορία αυτή.
Ήταν το 2011 όταν ο τότε Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέστρεφε από ένα υπηρεσιακό ταξίδι από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για λίγα λεπτά και πριν από μια νέα συνάντηση τόλμησε να καθίσει για λίγο στον εθνικό κήπο και ήπιε μια πορτοκαλάδα.
Ήταν η εικόνα που πρόβαλε η πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και που αναπαρήγαγαν μετά και τα άλλα κανάλια με εμφανή το στόχο μέσα από τα σχόλιά τους. «Η χώρα είναι στα τάρταρα και ο Πρωθυπουργός πίνει πορτοκαλάδες στον κήπο»
Τότε όμως δεν σε ενόχλησε γιατί ο Παπανδρέου δεν ήταν της πολιτικής επιλογής σου.
Ή αντέδρασες όταν η Τρέμη και ο Πρεντετέρης «χαζογελούσαν» με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού της χώρας λίγες ώρες πριν την παραίτησή του.
Όταν το ΣΚΑΙ το βράδυ των εθνικών εκλογών του 2009 έδινε προβάδισμα στην ΝΔ, ενώ τελικά το ΠΑΣΟΚ κέρδισε με διαφορά σχεδόν 10%, γιατί δεν σε ενόχλησε; Γιατί δεν ζήτησες τότε, αλλαγή νόμου για τις δημοσκοπήσεις.
Όταν ο Παπανδρέου πρότεινε πολιτικό πρόσωπο να αναλάβει την οικουμενική κυβέρνηση μετά την παραίτησή του, δεν ήταν τα κανάλια που επέβαλαν τον Παπαδήμο;
Αντέδρασες τότε; Όχι για το πρόσωπο που δικαιολογημένα ή όχι μπορεί να είχες ενστάσεις, αλλά στην παρέμβαση.
Όταν η Χούκλη δεν επέτρεψε στην προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου να αρθρώσει λέξη ο Παπανδρέου στην προεκλογική συνέντευξη δεν ήταν θέμα δεοντολογίας ;
Όταν ο Χατζηνικολάου εξηγούσε, πριν λίγους μόνο μήνες, ότι άλλο ο ξυλοδαρμός του Κουμουτσάκου και άλλο του Παπακωνσταντίνου, ακολουθούσε τους κανόνες της δεοντολογίας ;
Βέβαια, αυτό που αποδεικνύει το ιδιαίτερο χιούμορ της ΕΣΗΕΑ είναι ότι προχώρησε στη διαγραφή των δημοσιογράφων γιατί έκαναν υπερβολική προπαγάνδα υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα του 2015.
Και αυτό για το δημοψήφισμα στο οποίο τελικά επικράτησε το «ΟΧΙ» για να ανατραπεί σε ΝΑΙ από τους ίδιους τους υποστηρικτές του …  
Ειναι αυτονόητο ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι κανόνες δεοντολογίας. Αλλά όχι όποτε βολεύουν μια συγκεκριμένη κατάσταση.
Ευτυχώς που απάλλαξαν κάποιους δημοσιογράφους από την κατηγορία ότι δεν συμπεριφέρθηκαν σωστά στον Καμμένο. Γιατί εκεί θα είχαν ξεπεράσει τον εαυτό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ