Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Μίλησε ο Πατριώτης πρώην Πρωθυπουργός

Για άλλη μια φορά μπροστά στην σκέψη, από όλους τους άλλους. Ακόμη και σήμερα, 6 χρόνια μετά, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ανάγκη για συνεννόηση και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Δεν επέτρεψε τη συζήτηση να ξεφύγει στα «κουτσομπολιά», είτε στο ερώτημα για Βενιζέλο, είτε στο ερώτημα για Σαρκοζί κ.α.. Περιορίστηκε σε απαντήσεις ουσίας.

Επανέλαβε και αυτά που πολλές φορές έχει πει, άσχετα αν τα σημερινά δημοσιεύματα τα παρουσιάσουν ως "είδηση", όπως το ότι η Γερμανία ήθελε το ΔΝΤ και όχι αυτός.

Έδειξε ότι συναισθάνεται την ιστορική ευθύνη του πολιτικού χώρου και ότι τον ενδιαφέρει η ουσία και όχι μια εκλογική συνεργασία.

Είπε τα αυτονόητα για τις μυθοπλασίες και τα φανατισμό, που κυριάρχησε της σύνεσης και της αποτελεσματικότητας στο έργο των μεταρρυθμίσεων, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να είμαστε  ακόμη όμηροι των δανειακών συμβάσεων.

Ανέδειξε, ακόμη μια φορά, την μέγιστη σημασία που είχε η (μη αυτονόητη) δημιουργία του μηχανισμού στήριξης που μας απέτρεψε από την πτώχευση και τη τεράστια δυσκολία που είχε ώσπου αυτό να επιτευχθεί.

Ο Παπανδρέου, χθες στη συνέντευξη του στις «ιστορίες» στο ΣΚΑΙ δεν μίλησε ως Πρόεδρος ενός κόμματος, μίλησε ως ένας πρώην Πρωθυπουργός, πατριώτης που για το καλό της χώρας προκρίνει τη συνεννόηση ακόμη και μ εκείνους που τον λοιδορούσαν και με ψεύτικα στοιχεία τον πολέμησαν επί χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ