Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Eπιστολή προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο



Σύντροφε Πρόεδρε,

Εμείς οι Έλληνες της Διασποράς αγαπούμε και υποστηρίζουμε το κόμμα μας, αλλά πρωτίστως αγαπούμε την Ελλάδα.
Μπορεί στην καθημερινότητά μας να μιλάμε τη γλώσσα της δεύτερης πατρίδας μας ή και τα παιδιά μας να μη μιλούν καλά ή καθόλου ελληνικά, μπορεί να κάνουμε έως και χρόνια να επισκεφτούμε τον τόπο καταγωγής μας, σίγουρο όμως είναι ότι η ψυχή μας παραμένει ελληνική, ότι η καρδιά μας είναι δοσμένη στον τόπο που μας γέννησε και ότι μας αφορούν άμεσα οι επιτυχίες και οι αποτυχίες της χώρας μας.

Μέσα στις δεκαετίες ξενιτιάς  που διανύσαμε, συνταχτήκαμε με τους αγώνες των αδελφών μας στην Ελλάδα και στην Κύπρο κατά της στρατιωτικής Χούντας, του πραξικοπήματος κατά του Μακαρίου, της τουρκικής εισβολής στη Μεγαλόνησο.

Ακολούθησαν όμως και λυτρωτικές μέρες αφού αναπνεύσαμε, σε κάθε γωνιά της γης που ζούμε, τον δημοκρατικό αέρα που έφερε η μεταπολίτευση, πιστέψαμε και προσπαθήσαμε να κάνουμε τρόπο ζωής όλα όσα πρέσβευε η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, παρακολουθήσαμε τη πατρίδα μας να βγαίνει από τον γύψο, την κυβέρνηση του Αντρέα Παπανδρέου να κάνει μεταρρυθμίσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου, να εφαρμόζει την  ανακατανομή του πλούτου, την μοναδική που έγινε ποτέ στον τόπο, να αναγνωρίζει την Εθνική Αντίσταση και να κλείνει τις μετεμφυλιακές πληγές. Ζήσαμε κοντολογίς την μεγαλειώδη εποχή της Αλλαγής, την οποία ακολούθησε η εποχή της Ισχυρής Ελλάδας στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη, στον κόσμο.

Ευτυχήσαμε να κρατήσουμε την ολυμπιακή φλόγα εδώ στο εξωτερικό, να ακούσουμε διθυράμβους  για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Αισθανθήκαμε περήφανοι και δικαιωμένοι.

Πιστέψαμε ότι η φτωχή Ελλάδα που αφήσαμε πίσω μας, η ταλανισμένη από την κατοχή, τον εμφύλιο, τις πολιτικές ανωμαλίες που ακολούθησαν, το στρατιωτικό πραξικόπημα, τα ξερονήσια, οριστικά πια αποτελεί παρελθόν.
Πανηγυρίσαμε τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, ήμασταν συμμέτοχοι αυτής επιτυχίας, όμως ελάχιστους μήνες αργότερα υπεστήκαμε τον ανήλεο πόλεμο που έκαναν στην πλειοψηφία τους τα ξένα ΜΜΕ και ιδιαίτερα τα ευρωπαϊκά, απέναντι στην Ελλάδα, προσβληθήκαμε και πονέσαμε για το διασυρμό της.

Παρακολουθούσαμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου να αποτρέψει την χώρα από άτακτη και ασύντακτη χρεοκοπία. Υποστηρίξαμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης, υποστηρίξαμε την επιλογή να αναλάβεις εσύ, σε μια πράγματι πολύ δύσκολη συγκυρία, το Υπουργείο των Οικονομικών.

Λυγίσαμε όταν διαπιστώσαμε πως εκτός από τους ντόπιους ιδεολογικούς μας αντίπαλους, εκτός από την εγχώρια οικονομική ελίτ και τα ξένα συμφέροντα, που είχαν λόγους να αντιστρατεύονται την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησής του, στελέχη του κόμματός μας προχώρησαν σε ένα «άτυπο και μίνι» πραξικόπημα οδηγώντας τον Πρωθυπουργό μας σε παραίτηση.
Αποτέλεσμα τούτου, να μεσολαβήσει η διακυβέρνηση Παπαδήμου, και να οδηγηθεί η χώρα σε διπλές εκλογές, να διχαστεί η κοινωνία σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, να αποκτήσει η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής λόγο και ψήφο στη Βουλή.


Σύντροφε Πρόεδρε,

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να γυρίσουμε την πλάτη σ’ όλα αυτά που μας πληγώνουν, να κοιτάξουμε αποκλειστικά τη ζωή μας εδώ στα ξένα. Ο ομφάλιος λώρος όμως δεν κόβεται ούτε με την πατρίδα ούτε με το Κίνημά μας.
Παραμείναμε!
Κατανοήσαμε την αναγκαιότητα να υπάρξει σταθερότητα στη χώρα και συμφωνήσαμε με τη συμμετοχή μας στην τρικομματική κυβέρνηση με προγραμματικούς όμως όρους,  λάβαμε μέρος σε όλες τις εσωκομματικές διαδικασίες, γιατί πάνω από όλα και πέρα από τα πρόσωπα, έχουμε σαφή ιδεολογική τοποθέτηση και υπερασπιζόμαστε με πάθος τη Δημοκρατία.

Την περασμένη Τρίτη, η Νέα Δημοκρατία και ο δεξιός πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, μας απέδειξαν πόσο εύκολο είναι για αυτούς όχι μόνο να τραυματίσουν την Δημοκρατία αλλά αν το θελήσουν να την καταλύσουν ολοκληρωτικά.

Το δορυφορικό κανάλι της ΝΕΤ, το δικό μας κανάλι, που θεωρούμε είναι μια από τις κατακτήσεις του Απόδημου Ελληνισμού, «μαύρισε» μέσα από συνοπτικές, αυταρχικές και πραξικοπηματικές ενέργειες αυτών που εμείς ως κόμμα δίνουμε άλλοθι να κυβερνούν και να ομιλούν με παρρησία για success stories.

Το μείζον θέμα δεν είναι ότι εμείς στο εξωτερικό χάνουμε τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης και επαφής με την πατρίδα ούτε και η εκ νέου προσβολή που δεχόμαστε από τα ξένα ΜΜΕ για τη πρωτοφανή ενέργεια να καταργηθεί η δημόσια τηλεόραση στην Ελλάδα.
Μείζον είναι ότι την Ελλάδα κυβερνάται από έναν αδίσταχτο, ο οποίος με το δικό του «διατάζω και αποφασίζω» μας πήγε πολλά χρόνια πίσω, τότε που το σήμα της ΕΡΤ μπορεί να μην ήταν «μαύρο» αλλά ήταν «μαύρες» οι μέρες και οι νύχτες του λαού μας.

Πρόεδρε,

εμείς οι Έλληνες σοσιαλιστές εντός και εκτός Ελλάδας δεν δικαιούμαστε να συμπορευόμαστε με τη Δεξιά. Το οφείλουμε στην ιστορία της παράταξης, στους αγώνες μας, στη νέα γενιά.

Το διαπιστώνεις και μόνος σου, ότι ενώ εμείς στο όνομα της ομαλότητας και της εξόδου από την κρίση ψηφίζουμε τα νομοσχέδια τους, αυτοί αρνούνται να το πράξουν αν, έστω και κατ’ ελάχιστον, διαφαίνεται μέσα από τις δικές μας προτάσεις η διαφορετική ιδεολογική μας αντίληψη και κοσμοθεωρία. Σου θυμίζουμε το πολύ πρόσφατο παράδειγμα με τον αντιρατσιστικό νόμο.

Πρόεδρε,

Τελείωσαν τα ψέματα, προτού είναι αργά για την παράταξή μας, προτού βιώσουμε ως εταίροι της σημερινής κυβέρνησης και άλλες αυταρχικές συμπεριφορές, να αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση. Την χώρα μπορούμε να την υπερασπιστούμε και χωρίς να μετέχουμε στην κυβέρνηση.
Γνωρίζεις ότι τρόποι υπάρχουν.
Σε καλούμε να πάρεις αυτή την απόφαση και να προστατέψεις το όνομα, το κύρος και το μέλλον του Κινήματός μας.


Κίνηση στελεχών ΠΑΣΟΚ στον Ελληνισμό της Διασποράς για την οργανωτική και πολιτική ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ




1 σχόλιο:

  1. Σύντροφε σωστά και συγκινητικά αυτά που λες. Ας δούμε όμως την αλήθεια κατάματα, ο Βενιζέλος μετεγγράφει απο το ΚΟΔΗΣΟ καμία σχέση με το ιδεολογικό περίγραμμα του ΠΑΣΟΚ, απολιτικός με ναρκισιστικά χαρακτηριστικά, βερμπαλιστής στον λόγο αποσυνθέτει αντί να συνθέτει αντιθέσεις. Η ανατροπή του είναι μονόδρομος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ