Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Εμείς θέλουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα


 Σε ένα συνέδριο που θα μπορέσουμε ΘΕΣΜΙΚΑ πλέον να θέσουμε στην διάθεση των συνέδρων τις προτάσεις μας, να απαιτήσουμε ιδεολογικοπολιτικό επαναπροσδιορισμό, να διεκδικήσουμε την ενεργή συμμετοχή μας  (ως απόδημος) στις αποφάσεις του κινήματος αλλά και στην αυτοκριτική του (αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που μας αναλογούν) και συνεπώς ακόμα και να αμφισβητήσουμε την ηγεσία του κόμματος, εάν κριθεί, με ο,τι αυτό σημαίνει (εκλογές προέδρου, Ε.Σ, κ.τ.λ).

Σε μία τέτοια σημαντική διαδικασία, δεν επιτρέπεται ηθικά να μην συμμετάσχουμε με όλες μας τις δυνάμεις και φυσικά δεν έχουμε το δικαίωμα ιστορικά να βρισκόμαστε απέναντι. Αντιθέτως θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε το συνέδριο αυτό ως την τελευταία ευκαιρία επανάκαμψης και "ξεσκαρταρίσματος".

Ακόμα κι αν ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ πως οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για όσους δεν είναι πολιτικά φίλα προσκείμενοι στην σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ , δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε πίσω εάν ακόμα αγαπάμε τον χώρο που ανδρωθήκαμε πολιτικά, εάν πιστέψαμε στις αρχές του κι εάν θέλουμε και πάλι το ΠΑΣΟΚ να είναι το κόμμα που θα μας εκφράζει ιδεολογικοπολιτικά.

Εμείς πιστεύουμε ακόμη ότι μπορούμε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα...

Νικόλαος Μανδρόχαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ