Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

ΠΡΩΤΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ


Όλοι ετοιμάζουν «τάσεις» μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά κανείς δεν μας κάνει πρόταση για τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργεί η παράταξη και το κόμμα.
Εδώ και καιρό, έχουμε βομβαρδιστεί από μια σειρά δηλώσεων από πρωτοκλασάτους, αλλά και ανακοίνωση τάσεων και ομάδων μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Κανείς, όμως, δεν μας έχει δώσει την αίσθηση ότι μιλάει για την ίδια την παράταξη, για το πως πρέπει να λειτουργεί το κόμμα.
Τυχαίο; Όχι φυσικά, γιατί ποτέ δεν συνδέθηκαν επί της ουσίας με το κόμμα και ας ήταν αυτό, όπως και τα μέλη και οι φίλοι, που τους έδωσαν το δικαίωμα να μιλούν και να τους ακούει ένα κομμάτι της κοινωνίας.
Και αν βρεθούν αντιμέτωποι με κριτική, τότε με μια δήλωση του τύπου ότι όσοι μιλούν είναι ,,παιδιά του κομματικού σωλήνα,, θεωρούν ότι απέφυγαν την κριτική.
Άραγε, αισθάνθηκε κανείς από αυτούς την ανάγκη, όταν ασκούσε κυβερνητικά καθήκοντα, παλιότερα η πρόσφατα. να θέσει σε διάλογο μέσα στα όργανα της παράταξης τις κυβερνητικές τους επιλογές. Ή απλά χρησιμοποιούσαν ως προκάλυψη κάποιες συναντήσεις για να νομιμοποιήσουν τις προειλημμένες αποφάσεις τους και να ισχυριστούν στη συνέχεια, ότι έκαναν διάλογο με την οργάνωση;
Τα περισσότερα πρωτοκλασάτα στελέχη συνεχίζουν να μην καταλαβαίνουν ότι οι προσωπικές τους πολιτικές και στρατηγικές οδήγησαν το τελευταίο 6μηνο την παράταξη στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Δηλαδή, σε ένα σημείο που είναι πολύ δύσκολη και η ανασύσταση και η ανασυγκρότηση.
Συνεχίζουν να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα, όχι του ΠΑΣΟΚ, αλλά τη δική τους.
Και αναρωτιόμαστε, δεν έχουν καταλάβει ακόμη, ότι δίχως ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν και αυτοί ή συνεχίζουν να πιστεύουν αυτό που πίστεψαν πριν από ένα 9μηνο, ότι αν χρεώσουν τα πάντα στον Γιώργο Παπανδρέου θα περάσουν αλώβητοι την πολιτική και κομματική κρίση.
Οι διπλές εθνικές εκλογές έστειλαν μήνυμα απάντηση και σ αυτό. Εκείνοι, μάλλον, δεν το κατάλαβαν.
Βέβαια, το μέγεθος της αντίληψής τους μας απασχολεί πολύ λίγο, το κεντρικό μας θέμα είναι ότι μαζί με αυτούς, θα είναι υποχρεωμένη να  καταποντιστεί ολόκληρη η δημοκρατική παράταξη.
Δίνοντας απάντηση σε όσους θεωρούν την παράταξη αποκλειστική υπόθεση των ιδίων και των μελλοντικών τους προσωπικών σχεδιασμών, η κίνηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ στις οργανώσεις μας, στον ελληνισμό της διασποράς για την οργανωτική και πολιτική ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ, καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους και στην Ελλάδα, να δώσουμε όλοι μαζί, ενόψει του συνεδρίου, το δικό μας αγώνα.
Αγώνα για την παράταξη, αγώνα για ουσιαστικό ιδεολογικό και πολιτικό διάλογο, αγώνα για την τήρηση και εφαρμογή κανόνων και λειτουργίες στην παράταξη. Αγώνα για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα.


Κίνηση στελεχών ΠΑΣΟΚ στον Ελληνισμό της Διασποράς για την οργανωτική και πολιτική ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ