Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

κείμενο διαλόγου


Tελευταία βιώνουμε μια ιστορική φάση και αγωνία για την πορεία του ΠΑΣΟΚ. Αγωνία για την τύχη του ίδιου του κινήματος. Αγωνία για την πορεία της χώρας. Αγωνία για την ενδεχόμενη αποτυχία στις αποφάσεις και στις επιλογές που χρειάζεται ο τόπος θα σήμαινε την αρχή του τέλους μιας προοδευτικής ανάτασης του λαικού κινήματος.

Γι αυτό είναι επιτακτική ανάγκη για όλους μας να προβληματιστούμε και να τοποθετηθούμε υπεύθυνα και αποφασιστικά απέναντι στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κίνημα μας και όχι σαν απλοί θεατές που δημιουργούν κλίμα ανοχής και εκμετάλλευσης από εκείνους που συνειδητά θέλουν να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ.

Βρισκόμαστε πλέον στην περίοδο που η ουσιαστική  και ενσυνείδητη συμμετοχή όλων μας είναι καθοριστικός παράγοντας για την αντιμέ-τώπιση εκφυλισμού του ΠΑΣΟΚ από νεοφιλελεύθερες πρακτικές.

Η προσαρμογή στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά τις δύο  εκλογικές ήττες καθιστούν επίσης την ανάγκη του κινήματος να ξα-ναπροσδιοριστεί ιδεολογικά και να αποσαφινήσει τη σοσιαλιστική πρόταση σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Συνεπώς, στο επικείμενο συνέδριο το οποίο δεν είναι γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί πρέπει να αναδειχνούν και να καταγραφούν μέσα από τις καταστατικές διαδικασίες ένα ιδεολογικό περίγραμμα με διάλογο και
προτεραιότητες γύρω από τα μεγάλα θέματα των κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων  που απασχολούν το λαό, βασισμένα στη διαμόρφωση στρατηγικού χαρακτήρα πολιτικής , προσδιορίζοντας την διαφοροποίηση μας από την σοσιαλδημοκρατία και τον φιλελεύθερο νεοκαπιταλισμό.

Δηλαδή με λίγα λόγια πρέπει να ξαναβρούμε την ψυχραιμία και την αισιοδοξία μας καταχυρώνοντας:
1) To αριστερό σοσιαλιστικό χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ, πράγμα που σημαίνει πως ο αγώνας μας δεν επικεντρώνεται μόνο κατά της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά προχωρά μεθοδικά και αταλάντευτα
      στην σταδιακή υπέρβαση του καπιταλιστικού συστήματος.

2) Στην αναβάθμιση της οργάνωσης για την οποία όλοι γνωρίζουμε πόσο δοκιμάστηκε και περιφρονήθηκε. και

     3)  Ότι δεν συμμετέχουμε σε κεντροδεξιά πολιτικά και κυβερνητικά
         σχήματα, όπως και δεν θα δεχτούμε συνεργασία χωρίς πολιτικούς
         και προγραμματικούς όρους με την παροδοσιακή αριστερά.
γιάννης νασκάμης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ