Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Αυθαίρετα καταργούν το «ασυμβίβαστο»!Η ΕΚΑΠ επικαλείται ως άρθρο του καταστατικού, σχετική πρόταση που κατατέθηκε και καταψηφίστηκε από το Συνέδριο.
Αυθαίρετα καταργούν το «ασυμβίβαστο»!

Η ΕΚΑΠ, δηλαδή η κατ’ ευφημισμό  Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης,  συνεχίζει την πάγια τακτική της να καταστρατηγεί το καταστατικό του Κινήματος. Το βιώσαμε με το προηγούμενο καταστατικό, το οποίο από τον Μάρτιο του 2012 μέχρι και το Συνέδριο έγινε «λάστιχο» για να εξυπηρετεί εσωκομματικές μικροπολιτικές επιλογές. Η κατάπτυστη αυτή  πρακτική δυστυχώς συνεχίζεται 4 μέρες μετά την  ψήφιση και του νέου καταστατικού, αφού με απόφασή της η ΕΚΑΠ καταργεί το «ασυμβίβαστο» έχοντας πάλι ως στόχο της να «καλυφτούν» οι «ημέτεροι».

Η ΕΚΑΠ εντελώς αυθαίρετα και ανερυθρίαστα αγνοεί την απόφαση του ανώτερου Οργάνου του Κινήματος, δηλαδή του Συνεδρίου, να αποκλείονται από μέλη της ΚΠΕ όλοι όσοι κατέχουν θέση στην Κυβέρνηση και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Φυσικά ο λόγος είναι προφανής αφού, καθόλου συμπτωματικά, κάποιοι από τους εκλεγέντες στην ΚΠΕ  ανήκουν στους «ημέτερους» και κατέχουν αυτές τις θέσεις.

Μέχρι που σκοπεύει άραγε η ΕΚΑΠ και η κεντρική εξουσία του ΠΑΣΟΚ να φτάσει η κατρακύλα και η απαξίωση των κομματικών θεσμών;

Το συνέδριο – παρωδία δυστυχώς έχει και απόνερα. Μαζί μ’ αυτά θα πορευτούμε για την επόμενη μέρα;  Με τα «απόνερα» θα απευθυνθούμε στην κοινωνία, η οποία δικαίως μας γυρνά την πλάτη;

Για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλάμε άραγε;
Το πατριωτικό ή το ΠΑΣΟΚ των μηχανισμών;
Το αριστερό ΠΑΣΟΚ ή το ΠΑΣΟΚ που προστατεύει τους λίγους και  τις αμοιβές τους από κρατικές θέσεις;
Καλούμε την ΕΚΑΠ και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σεβαστούν την απόφαση του Συνεδρίου.

Νικόλας Μανδρόχαλος
Κίνηση στελεχών ΠΑΣΟΚ στον Ελληνισμό της Διασποράς για την οργανωτική και πολιτική ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ