Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην Goldman Sachs

O πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επίτροπος Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο διορίστηκε μη εκτελεστικός πρόεδρος των διεθνών δραστηριοτήτων της  Goldman Sachs.
Δικαίωμά του είναι φυσικά να εργαστεί σε όποια εταιρεία επιθυμεί και τον επιθυμεί.
Ο Μπαρόζο ήταν Πρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής από το 2004 (δηλαδή από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση ο Καρμανλής) και ήταν και τα πρώτα χρόνια που εκδηλώθηκε η ελληνική δημοσιονομική κρίση.
Στο Μπαρόζο είχε ασκήσει σκληρή κριτική ο Παπανδρέου στη διάρκεια των ευρωεκλογών (2009) για την πολιτική του ως Πρόεδρο της Ε.Ε.. Κυρίως όμως πολλές φορές αναφέρθηκε στην αρκετά μεγάλη προσπάθεια της Ευρωπαϊκή Ένωσης να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από την Ελλάδα. Την ευθύνη της Ένωσης, της Επιτροπής, ακόμη και της Εurostat που έπρεπε να  είναι σε εγρήγορση και να επισημάνουν στην κυβέρνηση της ΝΔ τον ολισθηρό δρόμο που έπαιρνε (2004-2009). Κάτι που έβλεπαν, κάτι που ήξεραν ο Μπαρόζο και η Ευρώπη, παρά τη σκόπιμη παραποίηση των δεδομένων από την κυβέρνηση της ΝΔ..
Τώρα βγαίνουν κάποιοι και μας μιλούν για την διασύνδεση Μπαρόζου με τον χρηματοπιστωτικό οίκο που βαθμολογούσε την χώρα μας στη διάρκεια που εκδηλώθηκε η κρίση και πριν την αναγκαστική ένταξή της στον μηχανισμό στήριξης.
Μάλιστα σε συνδυασμό με την θερμή υποδοχή κάποιων της δήλωσης του Παυλόπουλου - 6 χρόνια μετά που την έκανε ο Παπανδρέου - για το ευρωπαϊκό ομόλογο μάλλον αποδεικνύει ένα πράγμα.
Εξηγούμε τα γεγονότα όπως θέλουμε, όπως μας βοελεύουν και όποτε χρονικά μας ταιριάζει.
Μόνο που έτσι δεν δίνεις προοπτική για να φύγεις από μια κρίση. Γίνεσαι μέρος της κρίσης. Ακόμη και αν ξεπεράσεις την οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ