Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Δεν είμαστε ούτε δεξιοί ούτε νεοφιλελεύθεροι.

Συμφωνούμε με πολλά από αυτά που υποστηρίζει στην οικονομική επιχειρηματολογία του ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη, ακόμη και με πολλά που έλεγε ο Βαρουφάκης.
Διεκδικούμε και εμείς μια Ευρώπη των λαών, που θα στηρίζει τους αδύναμους και θα εγγυάται μια αξιοπρεπή ζωή στους πολίτες της και δεν θα είναι υποχείριο μιας ομάδας στην πλουτοκρατών.

Διαφωνούμε όμως, με το να δίνουμε το δικαίωμα σε μια σειρά αρχηγούς κρατών να μας αποκαλούν ψεύτες,
Διαφωνούμε με το να δίνουμε το δικαίωμα σε όλους εκείνους που θέλουν την έξοδό μας από την Ευρώπη δεξιούς, ακροαριστερούς  και ακροδεξιούς "να ανοίγουν σαμπάνιες " με τις δικές μας ενέργειες,
Διαφωνούμε με την επιλεκτική ευαισθησία απέναντι στα ΜΜΕ (τώρα σας ενόχλησε η Τρέμη;) και ως προς τη θέση τους για  το δημοψήφισμα (τι λέγατε το 2011;).
Διαφωνούμε με το ότι αναλάβατε τη χώρα χωρίς να έχετε σχέδιο και πρόγραμμα και μέσα σε 6 μήνες καταστρέψατε ό,τι με θυσίες πλήρωσε ο λαός επί 5 χρόνια (πόσο αλήθεια μας κόστισε σε χρήματα η δημιουργική ασάφεια;)
Διαφωνούμε με την ποινικοποίηση της "άλλης άποψης" και το διαχωρισμό των Ελλήνων σε πατριώτες ή μη.
Διαφωνούμε με το ότι προσδιορίσατε όποιον διαφωνεί στο όχι, ως κάτοικο της Εκάλης.
Διαφωνούμε με το ότι μετατρέψατε το θετικό κλίμα στους υπόλοιπους λαούς για τη χώρα, όταν αναλάβατε τη διακυβέρνηση, σε αρνητικό, για να μας χρησιμοποιούν πλέον μόνο προς παράδειγμα προς αποφυγήν.
Διαφωνούμε με το ότι ούτε μια στιγμή δεν είχατε το πολιτικό θάρρος να κάνετε αυτοκριτική για όσα ανεύθυνα και λαϊκίστικα λέγατε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Διαφωνούμε με το ότι παραμυθιάζατε τον κόσμο με δάνεια από Ρωσία, Κίνα και Ινδία και προπληρωμές από ρώσικο αγωγό.
Διαφωνούμε στο ότι ποτέ δεν αποδοκιμάσατε μια πράξη βίας, προπηλακισμού.
Διαφωνούμε για το τρόπο με τον όποιο λειτουργήσατε, 
ώστε όσα  δίκαια είχαμε εξανεμίστηκαν από την δημιουργική σας αφασία.
Διαφωνούμε με το ότι βάλατε στα σαλόνια της δημοκρατικής πολιτικής σκηνής την φασίζουσα παράταξη των ΑΝΕΛ και τους αναδείξατε σε καθοριστές της πολιτικής σας επικοινωνίας.
Διαφωνούμε με το  ότι πολλά σας στελέχη με θεσμικές ιδιότητες υιοθέτησαν έναν φασιστικού τύπου τρόπο διακυβέρνησης.
Διαφωνούμε γιατί επιλέξατε μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία , αυτή του δημοψηφίσματος απλά για να (δια) σώσετε το κόμμα σας.
Διαφωνούμε με τον  τρόπο που συμπεριφέρεστε, ώστε να αποδομήσετε την Αριστερά ιδεολογικά.

Διαφωνούμε. κυρίως, γιατί επί 5 χρόνια δεν επιτρέψατε να γίνει καμία μεταρρύθμιση, έστω μία από αυτές που είχατε μέσα στο 47σελιδο που στείλατε ως ελληνική πρόταση στην Ε.Ε.
Διαφωνούμε με το  ότι δεν έχετε καταθέσει καμία πρόταση που να αφορά την μεταρρύθμιση στην παραγωγή, την δημόσια διοίκηση, στους θεσμούς του κράτους. Ήταν απαράδεκτος ο τρόπος κλεισίματος της ΕΡΤ από τον Σαμαρά, αλλά εσείς το μόνο που καταφέρατε το 6μηνο ήταν απλά να ανοίξετε την ΕΡΤ . Α, και συστήσετε τις επιτροπές της πέραν σχολιασμού ΠτΒ.  
Διαφωνούμε με το ότι πριν 5 χρόνια εμποδίσατε κάθε άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και τώρα, αν επαληθευτεί η πρότασή που δημοσιεύτηκε, το προτείνετε μόνοι σας.

Με όλα τα παραπάνω διαφωνούμε, έχοντας ως δεδομένο, ότι δεν θα μας πείτε άλλη μια φορά ψέματα και θα προχωρείστε σε συμφωνία.
Γιατί αν την Δευτέρα μας οδηγήστε στη δραχμή, τότε όχι απλά θα διαφωνούμε μαζί σας, αλλά θα θεωρούμε ότι εξυπηρετώντας ξένα συμφέροντα προδώσατε το μέλλον του ελληνικού λαού.

Επίσης, με βάση τα παραπάνω, μήπως πρέπει να αναρωτηθείτε ποιος είναι τελικά ο δεξιός, ο φιλελεύθερος και ο προδότης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ