Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

H αγωνιστική αριστερή ... σαμπρέλα κι ο νομοτελειακός κύκλος του ΠΑΣΟΚ

Τέλοσπάντων εσείς οι "προοδευτικοί" και άμεμπτοι της αριστεράς, οφείλετε πλέον να δίνετε πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις!

Η περίοδος χάριτός σας, λόγω του απυρόβλητου που σας παρείχε ή αδυναμία σας να εκπροσωπήσετε τον λαό στο κοινοβούλιο, τελείωσε!
Είναι πλέον πασιφανές, πως  τα τραγικά γλειψίματα στον ΣΥΡΙΖΑ σας δίνουν την δυνατότητα, μέσω του δούρειου ίππου των οπορτουνιστών - εξουσιολάγνων (μέχρι πρότινος συντρόφων μου), να αισθάνεστε εν δυνάμει κυβερνητική δύναμη (εκεί που φτύνατε, τρώτε δηλαδή). Αυτό όμως, αντί να σας καθιστά "παπαγαλάκια" , θα έπρεπε να σας γεμίζει με άγχος και κατά συνέπεια τα επιχειρήματά σας δεν γίνεται πλέον να είναι αβάσιμα και να εκτοξεύονται σωρηδόν σαν σκατά στον ανεμιστήρα!

Από εδώ και πέρα κι έχοντας πλέον συναίσθηση των ευθυνών σας, παρακαλώ επανατοποθετηθείτε απέναντι στον ΓΑΠ και στο ΠΑΣΟΚ, εάν κι εφόσον  παραθέστε αντικειμενικές αποδείξεις που θα στηρίζουν τους γενικούς, αόριστους και λαϊκιστικούς ισχυρισμούς σας (Η σύγκλιση με την επιχειρηματολογία- παπαρολογία του Καμμένου είναι απαράμιλλη)
1) "Λεφτά υπάρχουν" ναι ή όχι; Εκτός κι αν η λίστα σας διαφεύγει (κρίμα δεν διαβάσατε Βαξεβάνη σήμερα. Πώς θα βγάλει τα έξοδά του να ξεπληρώσει στην Δούρου την χάρη που της χρωστάει για την "αυθόρμητη" συμπαράσταση)

2) "Tα δάνεια από το ΔΝΤ είχαν δρομολογηθεί πριν τις εκλογές". Πόσες μαλακίες θα διαβάσουμε ακόμα, παρακαλώ τις πηγές σας (όχι από το orthodoxy, από το site της ΧΑ, ή από την σελίδα του Τέρενς  Κουίκ παρακαλώ)

3) "Διασυρμός της χώρας για προσωπική αναγνωρισιμότητα". Αβάσιμη κι αστεία τοποθέτηση που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί επιχείρημα! Αρκετά πλέον με τις αβάσιμες αερολογίες, παρακαλώ πηγές και δικαστικές αποφάσεις.

4) "Άλλαξε/ μαγείρεψε τους οικονομικούς δείκτες" Μην μπερδεύετε τον Σημίτη με τον ΓΑΠ;(δες επίσης σημείο 2)

5) "Κανένα πολιτικό και οικονομικό σχέδιο". Η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων , κόστισε την καθεστωτική ανατροπή της κυβέρνησής του...
Αν θεωρείστε αριστεροί (;), παρακαλώ ορίστε μου την αριστερά, διότι σύμφωνα με τα διαβάσματά μου δεν συγκαταλέγονται σε αυτήν οι γκεμπελίσκοι που γλείφονται με την ακροδεξιά και τους φασίστες στις πλατείες. (Η επίκλησή σας στον "αριστερό" Ανδρέα με σκοπό την αντιπαραβολή του με τον "νεοφιλελεύθερο" ΓΑΠ είναι τουλάχιστον άστοχη ,διότι κάτι σαν κι εσάς  έσερναν τον ιδρυτή του κινήματος στα ειδικά δικαστήρια! Αυτά αλλού...)

Στα σοβαρά θέλω να μας παίρνουν (και μας παίρνουν), μόνο όσοι μπορούν κι έχουν την δυνατότητα να αντιπαρατεθούν... επιχειρηματολογώντας! Οι υπόλοιποι ας ζήσετε στην πολιτική μας περιφρόνηση για το επίπεδο και την κατάντια που οδήγησαν τους πολιτικούς θεσμούς...
Η ποδοσφαιροποίηση κι ο τραμπουκισμός διδάχτηκε στις πλατείες και γι αυτό κάποια στιγμή οι ηθικοί αυτουργοί θα πρέπει να πληρώσουν! Τώρα πληρώνουμε δυστυχώς όλοι την άνοδο της ΧΑ! Ναι, την άνοδο των τραμπούκων φασιστών που παίζατε μαζί μακρυά γαϊδούρα στην βουλή απ' έξω για μικροπολιτικούς λόγους...

Τέλος τοποθετηθείτε σε κάτι τελευταίο και πολύ σημαντικό ... αριστεροί:

"Φαίνεται πως οι αγανακτισμένοι πλέον σταμάτησαν να αγανακτούν, διότι βγήκαμε από το μνημόνιο, το ΔΝΤ, το Ευρώ, "χαλάρωσε" η φορολογία, μειώθηκε η ανεργία, οι μπάτσοι δεν βαράνε πια, η ακροδεξιά είναι σχεδόν ανύπαρκτη κι ο Υπ. Προπο έχει δείξει ανεκτικότητα κι αντίστοιχο δημοκρατικό ήθος με το δικό σας...

Συγχαρητήρια και λίγα του κάνατε... Ευτυχώς ανατρέψατε τον δικτάτορα και τώρα ζούμε δημοκρατικά..."
Υποδείξεις από τραμπούκους - αντιδημοκράτες που θεωρούν τις ιδεολογίες λάστιχο και τις ξεχειλώνουν κατά το δοκούν, δεν δεχόμαστε ! Έχουμε όλα αυτά τα χρόνια υποδείξει πολιτικό ήθος και συνέπεια κι αν η ιστορία θα πρέπει να πετάξει , αυτό θα φανεί στην συνέχεια. 
 

Υ.Γ Προς "μεγαλοπαράγοντες" και "λαοπρόβλητους" σωτήρες που αναδείχτηκαν από το κίνημα και βιάζονται να κλείσουν τον κύκλο αυτού "νομοτελειακά". ΤΑ ΛΑΘΗ, ΤΙΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ, ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΚΡΥΨΕΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ. Η ΛΑΪΚΗ ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ... ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ!
 
Nίκος Μανδρόχαλος

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Τι προτείνουμε για το Συνέδριο

Η «κίνηση στελεχών από τον Ελληνισμό της Διασποράς» με στόχο την πολιτική και οργανωτική ανασύσταση της παράταξης, συγκροτήθηκε σε μια χρονική στιγμή που ήταν έκδηλη η απαξίωση των οργάνων και των στελεχών, που η ηγεσία αυτοσχεδίαζε χωρίς  προοπτική και που δεν υπήρχε χώρος έκφρασης απόψεων, λόγω της αυθαίρετης διάλυσης των οργάνων.

Η ανακοίνωση του συνεδρίου αποτελεί ένα βήμα.
Αν συνοδευτεί η ανακοίνωση από εγκυκλίους που θα διασφαλίζουν την διαφάνεια και δεν θα οδηγούν σε ένα  ,,στημένο,, συνέδριο, δεν έχουμε κανένα  λόγο να μην εντάξουμε τις απόψεις μας και τις θέσεις μας στα θεσμικά και καταστατικά μας όργανα.

Τι θεωρούμε όμως, εμείς ένα ουσιαστικό συνέδριο


  • Συγκρότηση ΚΟΕΣ (όπως την περιγράφει το καταστατικό και όχι οι «αριστίνδην» να είναι περισσότεροι από τους θεσμικούς).
  • Κανένας αποκλεισμός θεσμικών εκπροσώπων
  • Σύνταξη ενός πολιτικοιδεολογικού και οργανωτικού κειμένου διαλόγου που θα αποφασιστεί στην ΚΟΕΣ και θα σταλεί στις οργανώσεις για ζύμωση.
  • Συζήτηση στις οργανώσεις (ανεξάρτητα τη μαζικότητα)
  • Εκλογή Συντονιστικών Επιτροπών Τ.Ο (εφόσον το συνέδριο δεν αλλάξει την οργανωτική δομή, διαφορετικά η εκλογή να γίνει μετά το συνέδριο)
  • Εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο με διαφανείς διαδικασίες και όχι μέσα από ,,στημένες,, οργανώσεις και με την εγγύηση της ΕΚΑΠ (η ΕΚΑΠ να διευρυνθεί από την ΚΟΕΣ με εκλογή επιπρόσθετων μελών).
  • Συνέδριο με πραγματική αντιπροσώπευση των οργανώσεων και των μελών του ΠΑΣΟΚ
  • Συνέδριο με συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη, με συγκεκριμένες προτάσεις και κυρίως με δεσμευτικές διαδικασίες που θα οδηγούν σε αποφάσεις και όχι σε στρογγύλεμα και συμφωνίες κορυφής.
  • Συνέδριο που θα επιτρέψει την εκπροσώπηση όλων των απόψεων μέσα από την εκλογή των οργάνων.
  • Να τεθούν σε ψηφοφορία όλες οι προτάσεις των συνέδρων και όχι να κριθούν από το προεδρείο.
  • Δημοκρατία στο δικαίωμα του λόγου. Όλοι είμαστε ίσοι. Κατά τη διαδικασία εκτός από τους κεντρικούς εισηγητές και όλοι οι υπόλοιποι σύνεδροι να έχουν τον ίδιο χρόνο τοποθέτησης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


To ΠΑΣΟΚ ανέλαβε το τιτάνιο έργο μέσα στην κρίση να κρατήσει την Ελλάδα όρθια και μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Καθώς, ήταν μόνο του στον αγώνα αυτό, πολλές φορές έκανε βήματα σημειωτόν. Γιατί όλα αυτά γινόταν μέσα σε ένα εχθρικό εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον. Σήμερα επιβεβαιώνεται, ακόμη μια φορά, ότι όσοι μιλούσαν για αναδιαπραγμάτευση, για άλλους δρόμους και μείγματα πολιτικής κορόιδευαν απλά τον λαό.
Σε δημοσιονομικό και οικονομικό επίπεδο όμως, η κατάσταση συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για ένα πολύ μεγάλο μέρος του λαού, αφού η ύφεση συνεχίζεται για 5 συνεχόμενη χρονιά.
Tο ΠΑΣΟΚ ως σοσιαλιστικό και προοδευτικό κίνημα, στενά δεμένο με τον λαό, τις ανάγκες, τα αιτήματα, τα οράματα του έχει παράλληλα, και μια άλλη μεγάλη πολιτική υποχρέωση.
Την υποχρέωση ως Κίνημα να πιέσουμε να δημιουργηθούν από την πλευρά της πολιτείας, οι μηχανισμοί αυτοί που θα προστατεύουν τους αδύναμους, τους άπορους, τα παιδιά και τις ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν από την μακροχρόνια ύφεση.
Δεν μπορούμε να δεχθούμε ως Κίνημα να υπάρχουν στην Ελλάδα του 2012 άνθρωποι που πεινάνε,  άστεγοι, υποσιτισμένα παιδιά κλπ
Πρέπει με όλες μας  τις δυνάμεις να συμβάλουμε να σπάσουν οι αγκυλώσεις, οι συντεχνιακές λογικές να οδηγηθεί ο δημόσιος βίος μακριά από λαϊκισμούς και μικροκομματικές σκοπιμότητες και συμφέροντα. Αλλά, δεν πρέπει όμως να κλείνουμε τα μάτια και να αφήνουμε στην τύχη τους όλους όσους  έγιναν θύματα του συστήματος και της ύφεσης, τους άπορους και όλους εκείνους τους εργαζόμενους που έχασαν μεγάλο μέρος από το εισόδημά τους και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

 Εκτός από την πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει και πάλι Κίνημα πρωτοβουλιών, με δράσεις ανακούφισης των ασθενών ομάδων σε τοπικό επίπεδο με ενεργοποίηση των στελεχών, μελών και φίλων του σε επίπεδο γειτονιάς, συνοικίας, κοινότητας, δήμου.

Κίνηση στελεχών ΠΑΣΟΚ στον Ελληνισμό της Διασποράς για την οργανωτική και πολιτική ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Ο. Σαρδηνίας


Σε μια χρονική περίοδο όπου το μεγαλύτερο πρόβλημα του κινήματος είναι η παντελής έλλειψη κάθε μορφής σοβαρότητας, επαγγελματισμού και λογικής σκέψης, καθώς και η κυριαρχία του προσωπικού πολιτικού συμφέροντος με απαξίωση των συλλογικών και αλληλέγγυων μορφών λήψης αποφάσεων, θεωρούμε για μια πραγματική "ανασύσταση" απαραίτητη προϋπόθεση και ανάγκη τη συνεργασία του κινήματος με τους Έλληνες της Διασποράς οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν ενεργά το ΠΑΣΟΚ.

Προτάσεις μας

•Εξειδικευμένη εγκύκλιο ανασύστασης για τις οργανώσεις στον Ελληνισμό της διασποράς.
•Ενεργοποίηση των θεσμικών και εκλεγμένων οργάνων των οργανώσεών μας.
•Σεβασμός στα όργανα ΣΕ, δευτεροβάθμια, μέλη ΕΣ από τον Ελληνισμό της διασποράς.
•Ανακοίνωση της στελέχωσης του Τομέα έτσι ώστε να τεθεί τέλος στον παραγοντισμό στελεχών που βρίσκεται σε έξαρση.
•Άμεσα συνέδριο με διαφανείς διαδικασίες και χωρίς αποκλεισμούς .

Η στήριξη του απόδημου από το εσωτερικό του κινήματος όσο και η οργάνωση αυτού, απαιτούν πολιτικές στο εσωτερικό του κόμματος, που να αποσκοπούν στην επαφή και δικτύωση των απόδημων του ΠΑΣΟΚ , για την ανασύνταξη του κινήματος, τόσο μεταξύ τους όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

Εξακολουθείτε να αναζητάτε την εύκολη λύση με την αδιαφορία σας προς τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στον παγκόσμιο ελληνισμό, γιατί βολεύει και συμφέρει...

Μπορούμε να κάνουμε καλύτερα!

Δήμητρα Ζάρρα,
Γραμματέας τ.ο. Σαρδηνίας

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ANΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Ο ΜΟΝΑΧΟΥ


ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΟΝΑΧΟΥ ΑΠΟ 14 Οκτωβρίου 2012

Είναι κοινή διαπίστωση ότι το ΠΑΣΟΚ περνάει σήμερα την μεγαλύτερη πολιτική αλλά και οργανωτική κρίση του.

Οφείλουμε  να ομολογήσουμε, ότι σήμερα ο σχεδιασμός δεν είναι αποτελεσματικός, με αποτέλεσμα να μην διαφαίνεται κάποια διέξοδος.

Δική μας άποψη, των μελών και φίλων που συμμετείχαν στην ανοιχτή Γενική Συνέλευση στις 14.10.2012, είναι ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι αναζητούμε το ,,ιδιαίτερο,, και χάνουμε πολύτιμο χρόνο, ενώ ίσως, να πρέπει να ακολουθήσουμε το απλό και το αυτονόητο.

Η πρότασή μας

Παραβλέποντας τις οργανωτικές και διαδικαστικές αδυναμίες του τελευταίου  χρονικού διαστήματος επαναφέρουμε τη μόνη, κατά την άποψή μας, ρεαλιστική και καταστατικά κατοχυρωμένη πρόταση.

1.       Σύγκλιση συνεδρίασης ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  (δεν μπορεί να αποτελεί σοβαρό επιχείρημα ότι δεν γνωρίζουμε τα μέλη που έχουν πάει σε άλλους πολιτικούς χώρους)

2.       Προκήρυξη εκλογών στις Τοπικές Οργανώσεις και εκλογή συνέδρων. Στις τοπικές οργανώσεις που δεν λειτουργούν τα όργανα, να αναλαμβάνουν κλιμάκια του Εθνικού Συμβουλίου ώστε να διεξαχθούν οι εκλογές.

3.       Συνέδριο να οριστεί ως τέλη Νοεμβρίου -αρχές Δεκεμβρίου, το αργότερο. Το Συνέδριο πρέπει να είναι πολιτικών, οργανωτικών και ιδεολογικών αποφάσεων.  Δεν μας ενδιαφέρει να είναι συνέδριο με 6.000 συνέδρους, αλλά θα πρέπει να είναι συνέδριο ουσίας στο οποίο θα εκπροσωπηθούν όλες οι δυνάμεις της κοινωνίας που σήμερα πιστεύουν ακόμη στο ΠΑΣΟΚ.

Αν εξακολουθήσει η σημερινή κατάσταση, αποκορύφωμά της οποίας είναι αυτό που βιώνουμε στον απόδημο, όπου κυριαρχεί η απόλυτη απραξία και η σταδιακή διάλυση, με τις οργανώσεις να αναρωτιούνται αν υπάρχει καν η βούληση να γίνει μια προσπάθεια ανασύστασης, τότε σύντομα δεν θα υπάρχει ούτε η ελάχιστη βάση στην οποία θα μπορούμε να απευθυνθούμε και στην οποία φυσικά ανήκουμε κι εμείς.

Παράλληλα με τις συγκεκριμένες διαδικασίες, θα πρέπει να σταματήσουν κάθε λογής προσωπικές κινήσεις στελεχών μας, που θεωρούν το ΠΑΣΟΚ και τα μέλη του ,,διαπραγματεύσιμα,, και που ετοιμάζουν κινήσεις δημιουργίας άλλων κομμάτων ή σχηματισμών.

Η Γραμματέας

Νικολέτα Τσιγάλογλου

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι, αγαπητοί φίλοι της σελίδας μας, σας γνωστοποιούμε την απάντησή μας προς "ανώνυμο" λιβελλογράφο, ο οποίος/οι χτες μας απέστειλε/αν επιστολή με υβριστικό και απειλητικό περιεχομενο."


Προς κάθε ενδιαφερόμενο:    

Αγαπητέ ανώνυμε παραχαράκτη - τραμπούκε ,

Αρχή της ομάδας μας είναι τα κείμενα να υπογράφονται από τον δημιουργό τους, εκτός κι αν αποτελούν σύνθεση απόψεων πολλών συντρόφων κι επομένως υπογράφονται από όλα τα μέλη της κίνησης!
Αρχή μας επίσης είναι να μην απαντάμε σε ανώνυμα υβριστικά κι αβάσιμα σχόλια, όχι από αδυναμία αλλά επειδή προτιμούμε να αφήνουμε τον δημιουργό τους να εκτίθεται στους αναγνώστες μας!
Τέλος, δημοσιεύουμε κείμενα "τρίτων"  που μας έχουν σταλεί και φέρουν την υπογραφή του συγγραφέα, ασχέτως αν εκφράζουν ή όχι απολύτως την "κίνηση".

 Πέρα από τις εσωτερικούς κανόνες της "κίνησής" μας, που ασφαλώς και δεν είστε υποχρεωμένος να γνωρίζετε, υπάρχουν κι οι κανόνες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας καθώς κι οι βασικοί κανόνες της ανθρώπινης επικοινωνίας που δεν απαγορεύουν ακριβώς, αλλά προϋποθέτουν την αποφυγή προσωπικών προσβολών (γνώρισμα τραμπούκων), καθώς επίσης και την χρήση διαφορετικών ονομάτων μεταξύ των συνομιλητών για να αποφεύγονται οι συγχύσεις...
Σχετικά με την παρατήρηση σας περί "μαριονέτων", "μυστικών" - "κρυφών" και "σκοτεινών νεφελίμ" που κρύβονται πίσω από μας, λυπούμαστε αλλά πρέπει να σας ενημερώσουμε πως αν έχετε μάθει να λειτουργείτε  εσείς με αυτό τον τρόπο , δεν σημαίνει πως όλοι έχουμε την ίδια αντίληψη περί οργάνωσης και συλλογικής εργασίας των ομάδων!
Όσον αφορά στην δημοκρατική σας αντίληψη, να σας ενημερώσω πως οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) είμαστε οι εκλεγμένοι από την βάση των τοπικών κοινωνιών μας με διαφανείς διαδικασίες, τα πρακτικά των οποίων μπορείτε εύκολα να ελέγξετε, από ο,τι αντιλαμβανόμαστε...
Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς την πικρία σας σχετικά με τα αποτελέσματα περασμένων εκλογών που οι σύντροφοί μας δεν σας προτίμησαν, οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε όμως πως το νέο σας σχέδιο δείχνει να λειτουργεί! Συρρικνώσατε τον αριθμό των συντρόφων μας σε τέτοιο βαθμό που σήμερα έχετε σαφώς περισσότερες πιθανότητες εκλογής... συγχαρητήρια!
Ακόμα και τώρα όμως και σε περίπτωση που γίνουν εκλογικές διαδικασίες σύμφωνα με το καταστατικό (το οποίο εμφανώς αγνοείτε) κι όχι απευθείας αναθέσεις (όπως υπολογίζετε) , δεν είμαστε σίγουροι πως θα καταφέρετε να μας ξεπεράσετε για τον πολύ απλό λόγο.
Είμαστε παρόντες σε όλες τις ιστορικές στιγμές του κινήματος και δίναμε το 100% των δυνάμεών μας για στηρίξουμε την ιδέα του ΠΑΣΟΚ, ακόμα κι όταν οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές για μας!
Κι αυτό δεν μεταβιβάζεται όπως τα "οφίτσια" που προσδοκείτε,  παρά μόνο αποκτάται, ύστερα από συνεχή "τριβή" με την λαϊκή βάση της κοινωνίας που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε!

 Ραντεβού στα γουναράδικα λοιπόν....

 Για την "κίνηση"

Νίκος Μανδρόχαλος

Υ.Γ Παρακαλώ τα παραπάνω προωθήστε τα στους αρμόδιους! Εσείς ξέρετε...

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Eπιστολή γραμματέων Τ.Ο Βάδης Βυρτεμβέργης - Γερμανία



Σύντροφοι,

Η εποχή της ιδεολογικής μετακίνησης στον χώρο της οικονομίας και των αγορών, έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της. Για αυτό πιστεύουμε ότι μετά την εκλογή του νέου προέδρου και τις δύο εκλογικές ήττες είναι η στιγμή που απαιτείται μέσα απο της καταστατικές διαδικασίες η κατοχύρωση των θεσμικών και λειτουργικών οργάνων, ο προγραμματικός - πολιτικός λόγος και η ιδεολογική αναζήτηση.

Ωστόσο δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτά που εδώ και μήνες αναφέρο-νται άπό την νέα ηγεσία του κόμματος, ότι καταργούνται τα όργανα και οι οργανώσεις και από την άλλη να διαψεύονται.

Θεωρούμε απαράδεκτο ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία ενημέρωση για την λειτουργία του κόμματος με αποτέλεσμα να δημιουργήται σύγχυση στα μέλη και να μην ανταποκρινόμαστε σωστά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που μας απασχολούν σαν Απόδημοι στη χώρα που ζούμε. Αντίθετα παρακολουθούμε, ότι γίνονται επιλεγμένες επαφές από την ηγεσία  με μέλη από άλλες περιοχές της Γερμανίας.

Εμείς ως μέλη και στελέχη των παρακάτω Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Βάδης-Βυρτεμβέργης

αρνούμαστε τον ρόλο του  ανήμπορου θεατή ακυρώνοντας την Ταυτότητα μας σαν μέλη-οργάνωση-όργανα και καλούμε την ηγεσία του κόμματος να μας ενημερώση, τι ισχύει τελικά για τα μέλη, τις οργανώσεις, τα όργανα, καθώς και τις καταστατικές διαδικασίες για το επικείμενο συνέδριο.

Συντροφικά

1.Λαζανδρέα Μαρία         Γραμματέας   Τ.Ο.  Stuttgart

2.Κυρανάκης Γιώργος      Γραμματέας   Τ.Ο.  Sindelfingen

3.Λουδάρου Μαρία           Γραμματέας   Τ.Ο.  Ludwigsburg

4.Καρεπίδου Χαιδούλα     Γραμμαέας    Τ.Ο.  Leonberg

5.Κατσιούλας Μανώλης    Γραμματέας   Τ.Ο.  SV-Villingen

6.Αλεπιδάς Γιάννης           Γραμματέας   Τ.Ο.  Reutlingen

7.Νασκάμης Γιάννης         Γραμματέας   Τ.Ο.  Tübingen

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

το ΠΑΣΟΚ και η κοινωνική διαδικασία....

Η ανεξέλεκτη αστυνομική βία απέναντι σε αντιφρονούντες, οι μαζικές συλλήψεις πολιτών κατά την διάρκεια απεργιών, η αυτόματη περιθωριοποίηση όσων δεν συμφωνούν με την διαφαινόμενη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας, η ατιμώρητη (και φυσικά συγκαλυπτόμενη από τα μέσα μαζικής καταστολής) δράση της Χρυσής Αυγής και φυσικά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλοδαπών σε συνδυασμό με τον αμετανόητο υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Δένδια που δείχνει να ευχαριστιέται χαιρέκακα τον πόνο και την ωμή βία που συνόδευσε τα σύγχρονα γκούλαγκ και τον "Ξένιο Δία", μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως βρισκόμαστε ή εν μέσω ενός σιωπηλού πραξικοπήματος ή στις αρχές ενός εμφυλίου.
Σε αυτή την κοινωνική διαδικασία, η κεντρική εξουσία του κινήματος εξαντλείται σε "αναίμακτες" δηλώσεις ή αδιαφορεί αφού έχει ρίξει το βάρος της στην κυβερνητική της προσπάθεια...
Θα πρέπει να γίνει σαφές πως το ΠΑΣΟΚ ως κίνημα αριστερών κι ασφαλώς δημοκρατικών δυνάμεων, δεν είναι δυνατόν να μην παίρνει θέση στα παραπάνω ζητήματα τα οποία εκθέτουν ανεπανόρθωτα την επαναστατική του ιστορία καθώς και την αντιρατσιστική / αντιναζιστική δράση του προπομπού του - ΠΑΚ.
Δεν είναι δυνατόν ο αρχικός στόχος του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας να έχει μετατραπεί σε κυβερνητικό δεκανίκι μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης που είναι έρμαιο των <<χουντικών>> μέσων καταστολής και της παρακρατικής Χρυσής Αυγής.
 
Συντροφικά
Νίκος Μανδρόχαλος

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή μελών Εθνικού Συμβουλίου

Επιστολή μελών Εθνικού Συμβουλίου Κώστα Παπαδόπουλου και Χρυσούλας Τσεχελίδου
Στοκχόλμη, 1/10/2012
Προς Συντονιστή-Γραμματέα Ανασυγκρότησης, σ. Π. Κουκουλόπουλο

κοινοπoιηση Γραμματέα Τομέα Απόδημου Ελληνισμού, σ. Χρ. Σμυρλή
Μέλη ΕΣ από τις Οργανώσεις Εξωτερικού


Σύντροφε
Επικοινωνώ μαζί σου για να θέσω κάποια ερωτήματα που επίσημα από το Κόμμα παραμένουν αναπάντητα εδώ και αρκετούς μήνες, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό για μας που δραστηριοποιούμαστε πολιτικά στον Απόδημο να λάβουμε από σένα τις σχετικές απαντήσεις ώστε να προχωρήσουμε αποτελεσματικά στις διαδικασίες ανασυγκρότησης των Οργανώσεων Εξωτερικού.
Θα σου πρότεινα λοιπόν να μας ξεκαθαρίσετε κατά πόσο έχουν τελικά καταργηθεί τα κομματικά όργανα, πχ Γραμματείς ΤΟ, Γραμματείς β’ βάθμιων Οργάνων, μέλη ΕΣ κτλ. Ως μέλος του ΕΣ δεν έχω καμιά ενημέρωση κατά πόσο συνεχίζω με το θεσμικό μου ρόλο, και αισθάνομαι μάλλον «αδειασμένος» από τα κεντρικά,αφού κανένας δεν επικοινώνησε μαζί μου για πολιτική κατεύθυνση (ούτε καν τις προσκλήσεις πήρα που έλαβαν τα άλλα μέλη του ΕΣ για συμμετοχή στις συνδιασκέψεις, ή το έντυπο για να δηλωθώ σε ποιον Τομέα θέλω να δραστηριοποιηθώ) και επίσης δε μου ανατέθηκε κάποια ευθύνη στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης. Το ίδιο ισχύει και για άλλους συντρόφους μέλη του ΕΣ από τον Απόδημο, με τους οποίους συζητούμε και μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με τις Οργανώσεις Εξωτερικού και μάλλον δικαίως αισθανόμαστε αποκλεισμένοι.
Επίσης, θα πρέπει να διευκρινιστεί κατά πόσο διατηρούν τη θεσμική τους ιδιότητα οι Γραμματείς των ΤΟ. Αντί να έχουμε μια σαφή κατεύθυνση ως προς αυτό το ζήτημα από το Κόμμα, έχουμε παλινδρομήσεις. Πότε ακούμε
ότι καταργήθηκαν και άλλες φορές ότι ισχύουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα,
οι ΤΟ να μη λειτουργούν και φυσικά αν συνεχίσει η ίδια κατάσταση θα οδηγηθούν οι ΤΟ στο κλείσιμο.
Είμαι σίγουρος ότι ούτε εσύ, ούτε η ηγεσία του Κόμματος και πολύ περισσότερο εμείς που ζούμε στον Απόδημο, θέλουμε αυτή την εξέλιξη αποσύνθεσης και διάλυσης για τις Οργανώσεις μας, οι οποίες ιδρύθηκαν από το 1974.
Φυσικά μπορεί να είμαι εντελώς λάθος στις εκτιμήσεις μου, και όντως το κόμμα κεντρικά να επικοινωνεί με συντρόφους στο Εξωτερικό σχετικά με την ανασυγκρότηση αλλά σίγουρα αυτοί οι σύντροφοι δεν εκπροσωπούν
θεσμικά τις Οργανώσεις Εξωτερικού. Kαθώς από όσο γνωρίζουμε δεν έχει γίνει συζήτηση με κανένα Γραμματέα Το ή Γραμματέα δευτεροβάθμιου οργάνου. Αν όντως γίνεται αυτό, επέτρεψε μου αγαπητέ Πάρη, να θεωρήσω ότι υπάρχει σκοπιμότητα να πάμε πίσω, σε άλλες εποχές που πλήγωσαν το Κόμμα, και να αρχίσουμε εκ νέου τη δημιουργία
«μαγαζιών» και«παραμάγαζων».Και σε αυτή την περίπτωση δε θέλω να πιστέψω ότι έχεις είτε εσύ προσωπικά είτε η κεντρική ηγεσία αυτή την πρόθεση. Σύντροφε, τόσο εγώ όσο και άλλοι σύντροφοι μέλη του ΕΣ από τις Οργανώσεις Εξωτερικού, αναμένουμε να μας ενημερώσεις για όλα τα πιο πάνω θέματα.
Συντροφικά
Κώστας Παπαδόπουλος Μέλος ΕΣ (;)
Τσεχελίδου Χρυσούλα Μέλος ΕΣ (;)