Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 6


Μετά την κατάργηση των οργάνων αλλά και του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού, μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου, οι οργανώσεις μας στον Ελληνισμό της Διασποράς δεν έχουν καμία σύνδεση με το κεντρικό ΠΑΣΟΚ. Ούτε οργανωτική, ούτε πολιτική.

Στο σχεδιασμό που ακούγεται ότι υπάρχει, οδευοντας προς το επόμενο κρίσιμο συνέδριο, δεν υπάρχει καμια αναφορά για τις οργανώσεις στον Ελληνισμό της Διασποράς. Καμία, επίσης, ενημέρωση δεν έχει αποσταλεί στις οργανώσεις μας στο εξωτερικό.

Σε μια χρονική στιγμή που υπάρχει ανάγκη για επανασυσπειρωση όλων των δυνάμεων του χώρου μας οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, εκτός των συνόρων της χώρας δηλώνουν παρούσες!

Σήμερα σε κάποιες οργανώσεις αυτοσχεδιάζουν και σε κάποιες - στις περισσότερες - η στάση αναμονής δημιουργεί διαλυτικές τάσεις.


Για την ,,Κίνηση,,
Νίκος Μανδρόχαλος

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Επιστολή της Τοπικής Οργάνωσης Tübingen


Από την Τοπικής Οργάνωση Tübingen λάβαμε την ακόλουθη επιστολή, την οποία και δημοσιεύουμε
Πρoς: Την νέα οργανωτική Γραμματεία  ΠΑΣΟΚ/Αθήνα

Ύστερα από συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην ΓΣ της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ
Tübingen (βλέπε ανακοίνωση από 21.7.12 Τ.Ο.) αποφασίσθηκε να στείλουμε την παρακάτω επιστολή.

Σύντροφοι,

Θεωρούμε ότι η οργάνωση μας είναι πολιτικά και ιδεολογικά υγιής με προσανατολισμό πάντα στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη, στο καταστατικό και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μας στην χώρα που ζούμε.

Ωστόσο όμως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτά που αναφέρονται καθημερινά από την νέα ηγεσία του κόμματος, ότι καταργούνται δηλαδή τα όργανα, ότι πρέπει να επανενταχθούμε σαν νέα Μέλη στο κόμμα. Η Ταυτότητά μας είναι από το 1974 και η μη αναφορά μέχρι σήμερα στις οργανώσεις εξωτερικού υποβαθμίζει το ρόλο μας στην νέα οργανωτική προσαρμογή.

Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία ενημέρωση και πληροφορούμαστε για την νέα στρατηγική και οργανωτική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ από τα ΜΜΕ και τα διάφορα blog.  Διαπίστωση ότι πρόσφατα διαβάσαμε στον τύπο ότι ξεκινά η επανασύσταση του ΠΑΣΟΚ  με ορισμό 18-20 Περιφερειών, την δημιουργία 325 Τ.Ο. και τον διορισμό 700 στελεχών για την προετοιμασία του συνεδρίου.

Τέλος θέλουμε να πιστεύουμε ότι στην νέα αυτή οργανωτική δομή του κινήματος, η ηγεσία θα συμπεριλάβει και της οργανώσεις εξωτερικού οι οποίες μέχρι χτες λειτουργούσαν με σωστό συντονισμό του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού.
                                                                    22.07.2012:
                                                         Γενική Συνελευση T.O. Tübingen                                                                    
συντροφικά
γραμματέας T.O. Tübingen
γιάννης νασκάμης    

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5


Επειδή τίθενται ερωτηματικά σχετικά με την <<κίνησή μας>> θέλουμε να κάνουμε τις παρακάτω διευκρινήσεις:

Είμαστε κίνηση με μοναδικό γνώμονα τη ενίσχυση του διαλόγου για την οργανωτική και πολιτική ανασύσταση της παράταξης καταθέτοντας τις δικές μας προτάσεις, σκέψεις απόψεις και εμπειρίες.

Σεβόμαστε τους θεσμούς του κόμματος και δεν υπηρετούμε - ανήκουμε σε κανένα πρόσωπο, στέλεχος .

Η εμπειρία μας από την ιστορία του κινήματος είναι ότι σε ανάλογες περιπτώσεις κρίσης όπως στη τωρινή ξεδιπλώνονται οι προσωπικές στρατηγικές και τις περισσότερες αν όχι όλες τις φορές αυτό έχει αρνητικές συνέπειες για την παράταξη.

Γι αυτό το λόγο διεκδικούμε μέσα στο διάλογο για την ανασύσταση να οργανώσουμε και να προβάλλουμε τις δικές μας θέσεις μακριά από λογικές ,,στρατών,, 

Οι θέσεις μας και οι προτάσεις είναι δημοσιοποιημένες και ήδη έχει ξεκινήσει διάλογος.

Σ αυτό το διάλογο συμμετέχουμε εμείς. Έναν αληθινό και πραγματικό διάλογο για το μέλλον της παράταξής μας.

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Κίνηση στελεχών στον ελληνισμό της διασποράς για την πολιτική και οργανωτική ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ

Κείμενο θέσεων - προτάσεων για διαβούλευση

Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι η αποστολή του ΠΑΣΟΚ είναι η προώθηση των αξιών του σοσιαλισμού, λαμβάνοντας φυσικά, υπόψη τα νέα δεδομένα και τις νέες καταστάσεις που επικρατούν σήμερα στον πλανήτη μας σε σχέση με την διακήρυξη του 1974. Είμαστε ένα Σοσιαλιστικό κόμμα δυτικού τύπου.
Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι αποστολή μας είναι να στηρίζουμε και να εκφράζουμε τους πολίτες που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε προσδιορίσει ως   ,,μη προνομιούχους,, .
Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των πολιτών που εγγυώνται το δικαίωμα στη μόρφωση, στην παιδεία, στην υγεία για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας .
Οι νεοσυντηρητικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν είναι εκείνες που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, η απληστία, η κερδοσκοπία, η αδιαφάνεια, η συγκέντρωση πλούτου υπέρ των λίγων.
Η συντήρηση, στην παγκόσμια αλλά και στην εθνική οικονομία κάνει τους ισχυρούς, πιο ισχυρούς και τους αδύναμους πιο αδύναμους.
Το δημοκρατικό μας στοίχημα, είναι να δώσουμε πολιτική δύναμη στον πολίτη.
Να εγγυηθούμε ότι ακούγεται η φωνή του σε όλα τα επίπεδα που τον αφορούν. Τοπικά, περιφερειακά, κεντρικά αλλά και διεθνή.
Θέλουμε θεσμούς που σέβονται τον πολίτη, που τον προστατεύουν και που λειτουργούν με διαφάνεια. Δικαιοσύνη, Κοινοβούλιο, Κόμματα, Αυτοδιοίκηση, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Μέσα Ενημέρωσης, Συνδικάτα, Συνεταιρισμοί καθώς και μη κρατικοί Οργανισμοί να έχουν την αυτονομία τους, ανεξάρτητη αλλά και αλληλοελεγχόμενη, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα όλων των πολιτών.
Θεσμοί που δεν ξεχωρίζουν τον πολίτη λόγω πολιτικών θέσεων, φύλου, φυλής, καταγωγής, θρησκείας, σεξουαλικής προτίμησης, οικονομικής ή άλλης εξουσίας.
Εμείς μιλάμε για ένα διαφορετικό κράτος που θέλει να δώσει εξουσία στους περισσότερους, να απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας.
Στόχος μας είναι να θεωρούμε το περιβάλλον ως συγκριτικό πλεονέκτημα για μια εναλλακτική ανάπτυξη.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το ποιος και πως αξιοποιεί τον τεράστιο αυτόν οικονομικό αλλά και πολιτιστικό πλούτο που σήμερα έχει η ανθρωπότητα, είναι θέμα πολιτικό. Είναι θέμα πολιτικό, διότι αλλάζουν οι σχέσεις παραγωγής. Το διεθνές εμπόριο δημιουργεί νέες εστίες και πλούτου αλλά και φτώχειας. Τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και παραγωγής πολιτισμού, μεταμορφώνουν καθημερινά αντιλήψεις και συνειδήσεις σε όλο τον κόσμο. Οι αλλαγές διαμορφώνουν μια τεράστια συσσώρευση, συγκέντρωση πλούτου, συγκέντρωση πολιτικής εξουσίας, συγκέντρωση τεχνολογικής ικανότητας και γνώσης.
Το αποτέλεσμα και η συνέπεια αυτής της συσσώρευσης, αυτής της συγκέντρωσης στο σημερινό παγκόσμιο σύστημα καπιταλισμού, είναι η οικονομική, πολιτική, τεχνολογική και γνωστική ανισότητα.
Αυτή η τρομακτική και σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη δύναμη που συσσωρεύεται, έχει αρχίσει και υπονομεύει την εφαρμογή ενός συστήματος δικαίου στην παγκόσμια κοινωνία.
Ενισχύει το δίκαιο του ισχυρού και με τον τρόπο αυτό απειλεί, θα λέγαμε ακόμα ότι και υπονομεύει την κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Απειλεί να δημιουργήσει ρήγματα στις κοινωνίες μας. Και αυτά τα ρήγματα θα τα πληρώσουμε όλοι μας. Όχι μόνο ο απλός πολίτης, αλλά και ο επιχειρηματίας.
Η εξάπλωση της φτώχειας, η συνεχής συμπίεση του εισοδήματος των εργαζομένων, των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, δεν παράγει μόνο εξαθλιωμένους πολίτες. Παράγει επιπλέον και καταναλωτές χωρίς αγοραστική δύναμη. Οδηγεί έτσι τη ζήτηση στο ναδίρ και την αγορά σε ασφυξία.

Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

Πρόταση διαλόγου για την οργανωτική ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ

Κίνηση στελεχών ΠΑΣΟΚ στον Ελληνισμό της Διασποράς για την οργανωτική και πολιτική ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ

Αποκέντρωση- ,,εξουσιών,, στην Περιφέρεια Καθιέρωση τακτικών ,,μικρών,, και ,,θεματικών,, συνεδρίων
Ολιγομελή κεντρικά όργανα
Η γνώμη και οι προτάσεις της βάσης να τίθενται δεσμευτικά σε αξιολόγηση από τα αρμόδια όργανα
Δημιουργία θεσμικών οργάνων στήριξης και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών
Αποτελεσματική λειτουργία του κομματικού μηχανισμού
Ισότητα μεταξύ των μελών
Ο ρόλος των μελών και φίλων
Οργανώσεις Ελληνισμού στην Διασπορά / αναγκαιότητα δημιουργίας ενός πολιτικού και οργανωτικού ,,στρατηγείου,
Οικονομικά
Ουσιαστικό συνέδριο που θα λαμβάνει αποφάσεις για την πολιτική, τις θέσεις και την παράταξη με διαχρονική ισχύ.

Ενόψει της ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, θα καταθέσουμε προτάσεις που θα αφορούν την δημοκρατική λειτουργία της παράταξής μας και θα διεκδικήσουμε να τεθούν στην κρίση των μελών του ΠΑΣΟΚ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η ανασυγκρότηση-αναγέννηση-αναδιάρθρωση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι καινούργιο ζήτημα.

Η πολιτική αδράνεια, η εσωστρέφεια, η έλλειψη κομματικών θεσμών που εξασφαλίζουν την παρέμβαση της οργάνωσης στο κοινωνικό γίγνεσθαι και στις πολιτικές διεργασίες, ο παραμερισμός της ιδεολογίας στις κομματικές και πολιτικές επιλογές, είχαν σαν αποτέλεσμα την πτώση και πτώχευση του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι, το οργανωτικό σχήμα ενός κόμματος βοηθάει ή δυσκολεύει τη λειτουργία αλλά δεν καθορίζει το αποτέλεσμα, καθώς αυτό κρίνεται πολύ περισσότερο από το πολιτικό πλαίσιο θέσεων και προτάσεων, και ιδιαίτερα από το πώς αυτές μετουσιώνονται σε πράξη.

Αποτελεί κοινή διαπίστωση, ότι από τις αρχές της δεκαετίας του 90 το κόμμα μετατράπηκε σε κόμμα στελεχών και παραγόντων και ο ρόλος της βάσης της οργάνωσης περιορίστηκε αισθητά.

Το 2004, πάρθηκαν μεν σημαντικές αποφάσεις για να ανατραπεί η κατάσταση αυτή (καθιέρωση ανοιχτών διαδικασιών και της ιδιότητας του φίλου, εφαρμογή συμμετοχικών διαδικασιών, δημιουργία νέων θεσμικών οργάνων ΕΚΑΠ, συνήγορος του Πολίτη, Επιμόρφωση κλπ.), όμως οι αποφάσεις αυτές δεν προωθήθηκαν ουσιαστικά από τα κεντρικά όργανα και έτσι δεν υλοποιήθηκαν σε βαθμό τέτοιο που να φέρουν τα αναμενόμενα και επιθυμητά αποτελέσματα.

Έτσι, φτάσαμε στην περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης με ένα ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν μπορούσε να σταθεί και να λειτουργήσει ούτε καν σε ζητήματα που συμφωνούσε (π.χ. πάταξη φοροδιαφυγής, αποτελεσματικό κράτος, ανατροπή συντεχνιακών λογικών και πρακτικών κλπ) . Σε συνδυασμό με την δύσκολη και σε αρκετές περιπτώσεις άδικη οικονομική πολιτική, αλλά προπάντων, με τις αστοχίες πολλών Υπουργών μας, η οργάνωση δέχτηκε το τελικό της χτύπημα.
Σήμερα δεν υπάρχει οργάνωση ΠΑΣΟΚ. Στην καλύτερη περίπτωση υπάρχουν κατάλογοι ψηφοφόρων που συμμετείχαν στις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου.

Η κρίση αυτή αποτελεί, όμως, και μια ευκαιρία αρκεί η νέα ηγεσία να λειτουργήσει με μοναδικό στόχο την ανασύνταξη της παράταξης και όχι τον έλεγχό της.

Εμείς, έχοντας την αγωνία για το μέλλον της παράταξης καταθέτουμε δημόσια τις δικές μας σκέψεις και προτάσεις έχοντας πάρει την απόφαση ότι θα «δυσκολέψουμε» όλους όσους επιδιώξουν συμφωνίες ηγετικών στελεχών στο όνομα των χιλιάδων μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ. Αυτές οι συμφωνίες, χρόνια τώρα, είναι συμβιβασμοί και εξυπηρετούν μόνο προσωπικές στρατηγικές αυτών που συμμετέχουν στις συμφωνίες.

Οι βασικές αλλαγές που θέτουμε σε διάλογο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 4


ΟΧΙ στις ομάδες προσώπων. ΝΑΙ στις ομάδες της πολιτικής

Η κίνησή μας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με πρωτοκλασάτα στελέχη και δεν εκτελεί κανενός προσωπικές στρατηγικές. Είναι μια ,,κίνηση,, αγωνίας, διαλόγου και παρέμβασης για το μέλλον της παράταξής μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3


Στο επόμενο διάστημα θα επεξεργαστούμε όλοι μαζί πολιτικά κείμενα και θέσεις που στη συνέχεια από κοινού θα διεκδικήσουμε στο συνέδριο της παράταξης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2

H σελίδα μας στο facebook δεν ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά άλλων σελίδων στις οποίες γίνεται γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος. ,,ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,, είναι ένα βήμα διαλόγου της ,,Κίνηση στελεχών ΠΑΣΟΚ στον Ελληνισμό της Διασποράς για την οργανωτική και πολιτική ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ ,,. Στόχος μας είναι να καταθέσουμε απόψεις για τα οργανωτικά και πολιτικά θέματα του ΠΑΣΟΚ που θα οδηγήσουν στην ανασύνταξη της δημοκρατικής παράταξης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1

H κίνηση αυτή απευθύνεται στην πρώτη φάση σε στελέχη των οργανώσεων μας στον ελληνισμό της διασποράς, στη συνέχεια σε μέλη και φίλους της παράταξης και τέλος σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα.
Όσο στελέχη θέλουν να συμμετέχουν στην κίνησή μας αυτή μπορούν να δηλωθούν στο μαιλ diaspora@email.de 

Κίνηση στελεχών ΠΑΣΟΚ στον Ελληνισμό της Διασποράς για την οργανωτική και πολιτική ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ


Ανοιχτή επιστολή

Το ΠΑΣΟΚ είναι η συνέχεια του ΠΑΚ που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και το οποίο συγκροτήθηκε κυρίως, από Έλληνες δημοκράτες που ζούσαν στο εξωτερικό και το εσωτερικό.
Σήμερα, 44 χρόνια μετά την ίδρυση του ΠΑΚ και 38 χρόνια μετά την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, μέλη του ΠΑΣΟΚ στον Ελληνισμό της Διασποράς συγκροτούν μια ομάδα που θα επιδιώξει την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ.
Το κεντρικό σημείο που μας ενώνει είναι ένα :
Η Δημοκρατία στην παράταξη.
Ενόψει της ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, θα καταθέσουμε προτάσεις και θα διεκδικήσουμε να τεθούν στην κρίση των μελών του ΠΑΣΟΚ που θα αφορούν την δημοκρατική λειτουργία της παράταξής μας.
Το πλαίσιο των απόψεων μας περιγράφεται παρακάτω :

• Δεν θα δεχθούμε ούτε θα ανεχτούμε άλλο συμφωνίες ηγετικών στελεχών στο όνομα των χιλιάδων μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ. Αυτές οι συμφωνίες, χρόνια τώρα, είναι συμβιβασμοί και εξυπηρετούν μόνο προσωπικές στρατηγικές αυτών που συμμετέχουν στις συμφωνίες.
• Θέλουμε οι σκέψεις, οι προτάσεις, οι αγωνίες των μελών και φίλων να αποτελούν προτάσεις που θα κρίνονται από τα όργανα, και όχι να είναι μόνο διάλογος στη βάση χωρίς αντίκρυσμα.
• Θέλουμε ένα κόμμα - μια παράταξη που θα είναι ανοιχτή στις διαδικασίες αλλά με κανόνες, που θα τηρούνται από όλους.
• Θέλουμε την παράταξη να αποφασίζει για τις πολιτικές θέσεις και τα προγράμματα θέσεων, τα οποία οφείλουν να εξειδικεύονται, καθώς η ενότητα της παράταξης οφείλει να στηριχτεί και πάλι σε πολιτικές και όχι σε πρόσωπα και σε άλλα συμφέροντα και στόχους.
• Θέλουμε τη διαφάνεια στις διαδικασίες και προπάντων μια παράταξη που θα εγγυάται με κανόνες ότι κανείς δεν θα πλουτίζει στο όνομα των αγώνων και των προσπαθειών του κινήματος. Μια παράταξη στην οποία δεν θα έχουν θέση οι παραγοντισμοί, η αλαζονεία και οι προσωπικές επιλογές
• Θέλουμε μια παράταξη που θα εγγυάται το δικαίωμα έκφρασης για όλους, ακόμα και της μειοψηφίας και ταυτόχρονα θα εξασφαλίζει την συντεταγμένη παρέμβασή τους.
• Οι αρχές της φυσιογνωμίας και της ιδεολογίας μας δεν μπορούν να αλλάζουν κάθε 3 χρόνια. Μέσα από ένα Συνέδριο ουσίας και αναζήτησης οφείλουμε να κλείσουμε το θέμα αυτό για τα επόμενα χρόνια.
• Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εκφράζονται από τα στελέχη μας και όχι τα στελέχη να καθορίζουν τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.
• Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αποδείξει ότι βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία, όχι για ψηφοθηρικούς λόγους αλλά γιατί ο άνθρωπος, ο πολίτης είναι το επίκεντρο στην πολιτική μας.
• Τέλος, η παράταξή μας οφείλει να εξασφαλίζει την συνεχή λειτουργία των οργάνων της και ιδιαίτερα αυτών που λειτουργούν σε ανώτατο επίπεδο. Μια λειτουργία που θα συνοδεύεται από αποφάσεις αλλά και με την υποχρέωση της τεκμηρίωσης των προτάσεων και την υποβολή στην κρίση όλων όσων συμμετέχουν στα συλλογικά όργανα.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ένα κόμμα που δεν λειτουργεί δημοκρατικά, δεν μπορεί και να υλοποιήσει αποφάσεις, όσο σωστές και να είναι αυτές.
Ας εγγυηθούμε μια δημοκρατική λειτουργία της παράταξης και ας αποφασίσουμε μετά για τις πολιτικές και την ιδεολογική μας ταυτότητα σε ένα πραγματικό συνέδριο. Συνέδριο, όμως, ουσίας και όχι συνέδριο- πασαρέλα των ,,μεγαλοστελεχών,, και πανηγύρι ,,μικροστελεχών..
Όχι ένα συνέδριο των 6.000 συνέδρων αλλά συνέδριο με νόημα.
Καλούμε όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον απόδημο αλλά και όσα στελέχη επιθυμούν στον Ελλαδικό χώρο να συγκροτήσουμε μια ομάδα προβληματισμού και προτάσεων για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.
Να επεξεργαστούμε από κοινού τις προτάσεις και τις θέσεις, που θα διεκδικήσουμε αυτή τη φορά να αποτελέσουν αποφάσεις του κόμματος.
Νιώθουμε την υποχρέωση να κάνουμε το βήμα αυτό, αυτή την κρίσιμη στιγμή, ως ένδειξη σεβασμού σε όλους αυτούς που ανιδιοτελώς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επί δεκαετίες στήριξαν και αγωνιούσαν για την δημοκρατική παράταξη.
Η προσωρινή συντονιστική επιτροπή
Μέλπη Αρβανίτη – Καναδάς
Μπάρκας Νικόλαος – Ιταλία
Μαυροειδάκος Ηλίας – Γερμανία
Νασκάμης Γιάννης - Γερμανία
Παπαδόπουλος Κώστας – Σουηδία